(For printing: the agenda without borders)
Wednesday, 8 October 2014
09:30
Missing interaction terms in spike-based computation, Day I
This meeting is aimed at discussing missing interactions or important regulatory mechanisms, usually not considered in network models.
Examples are glial cells, electric-field interactions, neuromodulation, etc. There will be three sessions, corresponding to different scales, from microscopic (cellular-circuit), macroscopic (population-level), and large-scale (functional and cognitive levels). Everyone, experimentalists and theoreticians, or neuromorphic specialists, are welcome to attend and actively participate to this workshop.

Registration to the workshop at the EITN (see the meeting info page) is free but mandatory. Please contact eitn@unic.cnrs-gif.fr
09:30-10:00
(30 min)
 Coffee and croissants
10:00
Session I: Missing interactions in neuronal interactions
(Chair: Alain Destexhe)
10:00-10:25
(25+5 min)
 Talk
Some neuronal properties and mechanisms usually not taken into account by computational models
Alain Destexhe (CNRS UNIC)
10:30-10:55
(25+5 min)
 Talk
Modeling of neuron-glia interactions
Gaute Einevoll (NMBU)
11:00-11:30
(30 min)
 Coffee break
11:30-11:55
(25+5 min)
 Talk
A theoretical approach of active dendrites in vivo
Mathieu Galtier (CNRS UNIC and INRIA)
12:00-12:25
(25+5 min)
 TalkMarja-Leena Linne (TUT)
12:30-13:30
(60 min)
 Lunch
13:30-13:55
(25+5 min)
 TalkMavi Sanchez (U Barcelona)
14:00-14:25
(25+5 min)
 TalkSara Gonzalez (U Geneva)
14:30
Session II: Missing interactions in mean-field models
Chair: Olivier Faugeras
14:30-14:55
(25+5 min)
 Talk
Asymptotic sparse stochastic descriptions of large networks of neurons: The need for correlation data
Olivier Faugeras (INRIA)
15:00-15:25
(25+5 min)
 Talk
Missing interactions in Mean-Field Models
Mark de Kamps (U Leeds)
15:30-15:45
(15+15 min)
Coffee break
16:00-16:25
(25+5 min)
TalkMichelle Thieullen (UPMC)
16:30-16:55
(25+5 min)
Talk
Synchronization in Integrate and Fire Neural Networks with Noise
Etienne Tanre (INRIA)
17:00-17:30
(30 min)
General discussion

Thursday, 9 October 2014
09:30
Missing interaction terms in spike-based computation, Day II
09:30
Session III: Missing interactions at the functional level
Chair: Gustavo Deco
09:30-09:55
(25+5 min)
 TalkGustavo Deco (UPF)
10:00-10:25
(25+5 min)
 TalkPer Roland (Karolinska)
10:30-10:55
(25+5 min)
 Talk
Missing interaction term in spike-based computation: Neuromodulation
Anders Lansner (KTH)
11:00-11:30
(30 min)
 Coffee break
11:30-11:55
(25+5 min)
 Talk
Dynamics of functional connectivity
Damian Battaglia (U Marseille)
12:00-12:25
(25+5 min)
 Talk
Literacy in humans and baboons: A deep learning exploration
Thomas Hannagan (ENS)
12:30-13:00
(30 min)
 Conclusions and next steps
13:00
End of the meeting
Agenda page for printing (also as short info or short info with end-time)


 
.